V Belejovciach zatiaľ prezidenta volili len členovia volebnej komisie

21.03.2009 Svidník

Belejovce/Havranec 21. marca (TASR) – V obci Belejovce v okrese Svidník do 13. h volilo prezidenta SR len 11 členov okrskovej volebnej komisie. Z nich osem nemá trvalý pobyt v tejto obci a hlasovali na základe vydaného ...
\"V zozname je zapísaných spolu 12 oprávnených voličov, ktorí by sa mali dostaviť k urnám v priebehu dňa, takže očakávame ešte deviatich, \" povedal pre TASR predseda okrskovej volebnej komisie Juraj Antoš s tým, že o prenosnú volebnú urnu požiadala len jedna staršia občianka. V obci Belejovce žije 22 obyvateľov a je vzdialená asi 11 kilometrov od okresného mesta.
Volebnú miestnosť otvorili o 7. h ráno aj v jednej z najmenších obcí na Slovensku v Havranci v okrese Svidník, ktorá sa nachádza približne dva kilometre od poľských hraníc. Ako prvý ráno hlasoval starosta Jozef Biľas. Predseda okrskovej volebnej komisie Andrej Paňko informoval TASR, že v zozname figuruje len 11 oprávnených voličov. \"Do 13. hodiny využilo možnosť zvoliť si hlavu štátu sedem z nich, takže zatiaľ máme takmer 70-percentnú účasť, \" dodal Paňko.
 

Vyberte región